Werkdagen voor 23.00 uur besteld, morgen in huis

Gratis binnen 3 dagen retourneren

Veilige en makkelijke betaaloplossingen

Verbreed je horizon met de smaken van Cavad’or
Op een zomerse dag in 1994 belde de vader van Daniël op vanuit Spanje. Hij had het wilde plan om, samen met zijn zoon, de exclusieve import van de Cava & Catànies te starten. Niet veel later was Cavad’or exclusives een feit.

Vanuit een gezellig kantoor in Hoevelaken liet Cavad’or exclusives mij (en nu ook jou!) kennismaken met grenzeloze Spaanse wijnen, Cava’s en Catànies. Een diversiteit aan producten straalde van de schappen en trok direct mijn aandacht. Ga je mee op ontdekkingsreis? 

Ik kwam binnen in wat Daniël Schuringa – eigenaar van Cavad’or exclusives & Cooklovers- ‘zijn magazijn’ noemde, maar wat voor mij oogde als een klein, persoonlijk Frans aandoende winkel. Er stonden prachtige potjes met diverse kruiden en specerijen uit onder andere: India, Canada, Tanzania en Madagaskar. Maar er is meer! 

‘Food & beverage’

Ook de flessen met mooie oliën en azijn uit onder andere Marokko en Frankrijk sprongen direct in het oog. En aan wijn geen gebrek, de heerlijkste dranken uit streken als Italië en Oostenrijk waren vertegenwoordigd. Maar ook paella- en risottorijst uit Spanje en andere delicatessen uit Japan en China stonden tentoongesteld. Het was me na een paar minuten al duidelijk: ik had met een zeer gepassioneerde, welbespraakte, bevlogen en gedreven ondernemer te maken. 

Wat eraan voorafging 

“Mijn culinaire liefde is er vrijwel met de paplepel ingegoten. We gingen vroeger veel naar Spanje en ik ben zodoende een groot deel van mijn leven opgegroeid met een heuse Catalaanse ‘wijnfamilie’,” vertelt Daniël enthousiast. In die tijd leerde Daniël ook zijn huidige chocola-producent, Oriol Cudie, kennen. “Zijn onovertroffen handgemaakte Catànies werden namelijk bij elk nagerecht geserveerd.” 

Eerder van Catànies gehoord? Het zijn heerlijke bonbons met zoet geroosterde en gekarameliseerde Marcona amandelen gedoopt in een witte chocolade praline en vervolgens bedekt met cacaopoeder. 
 
Tijdens zijn studie psychologie aan de Rijksuniversiteit Leiden is hij nog regelmatig naar Spanje afgereisd om zich te verdiepen in het wijnvak. “In eerste instantie puur uit grote interesse,” vult Daniël aan.  

Een familiebedrijf sinds 1994

De vader van Daniël, Willem Schuringa, belde op een zomerse dag in 1994 vanuit Spanje. Hij had het wilde plan om, samen met zijn zoon, de exclusieve import van de Cava en Catànies te starten. Niet veel later was Cavad’or exclusives een feit. Het bedrijf werd steeds verder uitgebouwd, zodoende is Cavad’or ook exclusieve producten uit andere landen gaan introduceren. “Maar de exclusieve handgemaakte Catànies van Oriol Cudie zijn altijd in ons assortiment gebleven,” aldus Daniël. 
 
In 2013 is vader Willem tot ieders groot verdriet overleden. Daniël ging verder met Cavad’or exclusives, nog steeds met dezelfde passie, liefde en aandacht voor verfijnde en bijzondere producten waar Schuringa senior bekend om stond.  

Spread the word

Toen Jeroen Bik, voormalig directeur van The Society Shop, op een dag kennis maakte met de Cava en de Catànies van Cavad’or was hij meteen verkocht. Binnen no time lagen deze twee producten door alle vestigingen in Nederland en België. En door proeverijen te organiseren werd de horizon nog meer verbreed.  

Zo stond er een reis naar Italië gepland om negen verschillende wijnhuizen te bezoeken. En wat bleek? Het wijnhuis waar de voorkeur naar uitging verkocht ook nog honing, aceto balsamico en olijfolie. Je raadt het al: pallets werden al gauw gevuld en vervoerd naar Nederland. 

Daniël reist nog steeds de wereld rond

Verschillende koks en sommeliers raakten langzaam maar zeker geïnteresseerd en begonnen de producten van Cavad’or af te nemen. Workshops, bijvoorbeeld over de verschillende smaken van zout, werden georganiseerd voor sterrenchefs en Cavad’or kreeg naamsbekendheid. Daniël ontving zelfs een uitnodiging vanuit de Japanse regering om kennis te maken met een aantal producten om deze vervolgens te introduceren in de Westerse wereld. 

Vandaag de dag reist Daniël de hele wereld over om bijzondere delicatessen te ontdekken. “Ik ben gek op het buitenland, op andere eet-, drink- en omgangsculturen. Ik wil begrijpen waarom een product zo mooi is om er vervolgens in te ‘verdrinken’.” 

Delicatessen met een bijzonder verhaal

Bij alle producten in zijn assortiment hoort een ander verhaal. En of het nou over een peperkorrel uit Oeganda gaat, een miso pasta uit Japan of een Riesling uit Oostenrijk, Daniël kent het verhaal achter het product, de oorsprong, de smaak én hij weet hoe het te combineren. Zijn producten zijn bijzonder, ongelofelijk smaakvol, met liefde gemaakt: een pareltje in ieder gerecht. 

Plannen voor de toekomst?

Daniël heeft geen specifieke doelen, geen plan waar hij over vijf jaar wil staan. Het belangrijkste?  

“Ik wil vooral doorgaan met waar we nu mee bezig zijn, daar word ik het gelukkigst van en maak ik ook andere mensen het meest blij mee.”  

Nou en inclusief mijzelf kan ik vol overtuiging zeggen. Voor mij was het bezoek aan Cavad’or een ontdekkingsreis. Een reis over de wereld die in één winkel samenkomt met de bijkomstigheid van mooie verhalen, producten, delicatessen en intense smaken. Ik ben met een boodschappendoos vol en een grote glimlach naar huis gegaan. 

Neem je ook eens een kijkje in zijn webshop? Laat je verrassen! 

www.cavador.nl 

De culinaire levenservaring die je doorgeeft

Een kookboek dat
generaties lang meegaat