Werkdagen voor 23.00 uur besteld, morgen in huis

Gratis binnen 3 dagen retourneren

Veilige en makkelijke betaaloplossingen

Koken en muziek

Twee thema's die centraal stonden in mijn jeugd

IMG_6784
rsz_img_7022 (1)
rsz_eaf771e2-ba40-47ef-bc56-d154ab394372 (1)

Jeugd

Als jong meisje zat ik al in de pannen te roeren die op het vuur stonden te pruttelen en leerde ik de pure smaken van groenten en kruiden kennen. Dat ik een passie voor koken heb ontwikkeld is niet verwonderlijk, want mijn moeders hobby was koken en mijn vader was kok. Koken is mij met de paplepel ingegoten.

Maar ook was ik gefascineerd door muziek. Spelen in een groot orkest was mijn grote droom. Mijn muzikale opleiding kreeg een andere wending, ik ging van een klassieke opleiding aan de muziekschool naar het voorbereidend jaar aan het Conservatorium om vervolgens een jazzopleiding zang af te ronden met tussendoor een studie aan de University of Miami.

Muziek

Ik had mijn zinnen gezet op een carrière als achtergrondzangeres en al snel begon ik voet aan de grond te krijgen. Langzaam maar zeker zong ik bij veel artiesten en muziekprogramma’s en kreeg ik een bloeiende carrière waar ik intens van genoot. Avond aan avond stond ik op het podium, zingend voor grote zalen voor alleen maar blije mensen.

Ik genoot van de energie van het publiek, de band, de artiesten en de verbinding die het met zich meebracht. Maar na 22 jaar hield dit op. Mijn stem hield het voor gezien en ik vertrok met stille trom.

IMG_3975
IMG_3988
IMG_3976
dd
rsz_404_photoyou_180521 (2) (1)
rsz_img_2761 (1)
rsz_fotokellyjaapcamerman (1)

Omslagpunt

Toen diende het programma “Het mooiste meisje van de klas” zich aan. Dat bleek achteraf een turning point. Ik werd verrast om voor opnames naar Miami te gaan, terug naar een plek waar ik begin jaren negentig had gestudeerd en mij zo thuis had gevoeld. 

Toen ik op een ochtend in m’n uppie over Ocean Drive liep en ik nadacht over de vragen die Jaap Jongbloed mij had gesteld kwam ik tot een verrassend inzicht. Ik realiseerde mij dat ik het roer rigoureus moest omgooien, ik moest gaan leren loslaten.

Koken

Ik besloot me te gaan storten op mijn andere passie, koken. Al mijn kookervaring en recepten wilde ik bundelen in een kookboek, maar niet het “zoveelste” kookboek. Het moest een boek worden dat mensen verbindt aan de hand van de smaakontwikkeling die ieder mens op zijn eigen manier doormaakt, de eetcarrière.

Iedereen heeft herinneringen aan bepaalde gerechten, of ze nou lekker zijn of je je neus erbij optrekt, ze zijn er. En of ze uit potjes en pakjes komen of dat het om een culinair hoogstaande herinnering van je moeder gaat, dat maakt niet uit. Het is jouw ervaring, herinnering en smaakontwikkeling die je hebt doorgemaakt en misschien wel wil doorgeven. En daar is dit boek voor bedoeld en gemaakt. Een boek waar je een persoonlijk document van maakt. 

085 photoyou 03222021
rsz_634_photoyou_100621 (1)
760 photoyou 100621
rsz_050_photoyou_090321 (1)
rsz_2e796e9b-34b4-4611-9033-40a58814323b (1)

Boek

Dit document gaat generaties lang mee. Geef het door aan je ouders, aan je broers, zussen, kinderen, kleinkinderen en geliefden en zorg ervoor dat recepten binnen jouw gezin/familie/ kennissenkring nooit verloren gaan.

Het onderdeel ‘het tafelgesprek’ zorgt voor mooie gesprekken aan de eettafel met leuke, lieve, grappige en misschien wel emotionele vragen en momenten. 

Alles komt voor mij nu samen, ik heb het zingen los kunnen laten en mijn andere passies in dit mooie boek kunnen bundelen om het te delen. Ik zou het heel fijn vinden als dit boek jouw nalatenschap wordt.